Monday, March 8, 2010

Aktiviti di hujung minggu

Sedar x sedar... sudah bln 3... sungguh cepat masa berlalu ( cepat la sikit masa berlalu, x sabar nk cuti sekolah nie... hahahahah, nie la saat yg mmg x leh nk 2ggu.. susah nk sabar, sbb time nie la leh uat kije2 yg tertunggak.. )

5/3/2010

Sempena Maulidur Rasul, ambik kesempatan untuk pulang ke kampung terchenta.... lama jugak x balik kampung nie.. windu sgt2, bkn ape, windu kat makanan yg sememangnyer x kan jumpe kat KL nie, puas mencari di celah2 kota KL nie, tp mmg x jumpe....
Penah x anda semua mendengar, makanan yg di panggil "Sotong Pulut atau Ketupat Sotong", bunyi nyer agak pelik, bentuk pown mmg pelik... huhuhuhu, sewdap sgt2... nk x nk kena jugak balik kampung semata-mata nk makan Ketupat Sotong... mungkin pelik kedengaran, tp itulah diri saya ... hahahahaha.

Klu dh nama balik kampung ...... banyak la aktiviti yang perlu di lakukan... yg paling utama adalah aktiviti makan... sbb bukan semua makanan yang ada di KL nie ada seperti di kampung.. so aktiviti mencari makanan yang susah nk jumpe di KL.... ( erm, nie yg susah nk elak, klu balik kampung, usah cerita pasal diet nie, konfem, segala pantang larang yg di amalkan, mmg tidak akan menjadi... hish, ckp je nk diet tp bila balik kampung, musnah segala nyer... xpe2 , bkn setiap hari balik pown, 1 thn 2 kali jer..hehehehhe)

Aktiviti yg selebihnya, melawat sedara mara, shopping.... ckp pasal shopping, sempat la jugak merembak 3 helai tudang, 3 pasang keronsang, kain batek (tempah utk mak n ayah)... tp rasa nyesal jer x beli sandal... mmg dh lama dh aim nk beli sandal zaman 70an dan 80an 2...,mmg masih terasa lagi penyesalan tersebut, sbb igtkan ader la kat KL nie, so mls nk beli sbb x termasuk dlm list pown.. (I'm so crazy about shoes, handbag, cloth.... but more crazy about shoes). Balik KL, puas pusing 1 KL nie x jumpe, huhuhuhu... nk uat cane rezeki xder.. terima la....

Baru je sampai, terus menjejak kaki di Wakaf Che Yeh... kat cini la jumpe kasut idaman ku... tp melepas.....hish.. ( x mau ckp nanti nk nangis.....)


6/3/2010

This day, I can't forget for the rest of mine life... Y???, at these day, my friends n I, are going to charity concert for breast cancer... bukan semu org taw, tentang breast kanser nie, pembunuh no.1 bagi kaum wanita.... bleh di katakan tahap kesedaran tentang breast kanser di kalangan wanita Malaysia adalah rendah... cam saya, secara umum, saya taw tentang breast canser (well, I assuming that I knew about cancer, since in my family have a historical about cancer... most of the cancer have 4 stages.. but I never knew that the breast cancer have a stages and the gred, eg: if the person were diagnose have a breast cancer stages 2 and gred C..., the person can't be save... the gred show how big the ductal carcinomas (ketulan dlm payudara)..... from this concert I get the knowledge .. thanks kema, thanks a lot

So far, quit best la konserto nie, persembahan yg mantap dr bekas2 pesakit (survival from the cancer), which I can see the happy face more importantly the smile on their face... part yg x best... kitaorg banyak tgk kepala dari tgk konsert... hahahahhahaha.....

The concert were held at Dewan... hahhah I can't remember it, but in UM

The purple follow.... the symbol of the breast cancer..... ( ye ke, saya x taw pown....)

The organiser ...... kema, ..... ( Isn't she so cute and the heart so beautiful ???)

Me and Kema....

Tgk kepala jer.... hahahah, but ok la dari x leh nampak langsung


x taw napa nk ambik jugak back up singer... hahaha

Walaupun nampak kepala... tetapi kema tetap khusyuk.....huhuhuu, this want I call Orchestra maniac...ckp je kat org, saya pown sama hahahah

Teringin nak ambik gambo sowang2 hahahhaha.... tp x comel...

7/3/2010

Entah mengapa tetiba saya di serang dengan "penyakit gile" a.k.a nk sangta uat kijer gile..... teringin sgt2 hahahahaah..... Pagi, 7/3/2010, dengan jaya bangga bangun pepagi buta ( pagi sgt ker... x pasti sgt) , main masak2 Nasi Lemak dan Mee goreng untuk pergi berkelah di Air Terjun Chamang, Pahang..... huhuhuhu ( maybe di sebabkan cuaca yang panas nie, teringat pada tempat2 yang sejuk.... beside this is the first time my family going there.... sbb nk g tempat yg dekat2, busan... bkn busan ngan org ramai , tp busan dengan air yg keroh.... so baik g tempat yg belum lagi pergi... hehehehhehe.....

Ingatkan dlm kul 10 kami akan bertolak ke Air Terjun Chamang... rupa2 nyer.... pukul 3 ptg, pada mula nyer my dad didn't want to join to go there..... x kisah klu ayah x mau g, x kira nk g jugak, igt senang ke nk g mandi Air terjun nie.. x kira nk g jugak.. hahahhahah ( mmg keras jugak kepala ku nie..).. .. mls nk cerita panjang lebar..., tgk la gambo... ( a picture will tell everything in details..)

Air Terjun Chamang, Pahang.. x dpt ambik gambo air terjun sbb dh lewat petang dh... , dapat batu pown jd la dr x dpt langsung.

Bergambo di jambatan tergantung... huhuhu, x sabar nk main air dh nie..

Sebelum terjun, berposing dulo hahahah

Posing lagi.. hahahah

Posing lagi... hahahah

Time to mandi... huuhuhu best sgt2, air yg sejuk.... best2.. suke2



Take pic before going home

P/s : episode membalas dendam pasti akan tiba... tp x taw bila, x sabar nyer nk g lagi sekali... huhuhu

1 comment:

  1. mak aihhh
    meriah nya anda ketika balik kampung.hehehehe

    ReplyDelete