Tuesday, February 23, 2010

Melaka + Sekinchan = Penat.........

20/2/2010....

Bermula la perjalanan saya menemani kedua org tua saya ke Kenduri kawen... kira cam "Jalan-Jalan Cari Makan" hahahahhahaha... dh mmg betui pown, klu ke kenduri kawen, mesti makan punye.. mana ader org g kenduri kawen x mkn langsung.... wokeh la, mari ite mulakan catatan ini di diari maya saya nie...

Bulan 2 nie, banyak sungguh tajaan makanan Nasi Minyak.. (huhuhuhu, mewah sungguh bln nie, tp cakap je nk diet, last2 diet entah ke mana.. nasi minyak punya pasal... hahhahaha, sian kat nasi minyik sbb ramai bebenor mahluk yang bernama wanita nie menyalahkan nasi minyak.. isk2..isk2 x patut2..... Perjalanan jalan-jalan cari makan nie, di mulakan di Dewan Felda (sowry la, bab nama dewan mmg x hafal, bab makan no.1 hahahahah). Kenduri kawan mak, kawan dari zaman bujang dulo....(ikatan persahabatan yg telah lama terjalin... erm, suke2, insyaAllah, akan saya turuti hehehehe). Tema perkahwinan white n pink.. huhuhuu, lawa sgt2 sbb nampak sweet gitu2....( sowry lupe nak ambik gambo, sbb terlalu asyik dengan makanan hahahahha).

Second pick stop, kami menghala ke Melaka.... Second kenduri nie, kenduri bos mak.. huhuhu, bkn kahwin 2, tp baru melangsungkan perkahwinan... tema nya plak, warna biru.. biasa la belah lelaki nie, xder la beriya sangat cam belah perempuan (leh caya ker statement saya nie, x kisah la, yang penting dh selamat ).Erm, kan penah bagitaw yg my parents dh menunaikan Haji di tanah Allah, kebanyakkan my parents friends, yg dok 1 bilik kat Madinah n Mekah, menetap di Melaka... bermula la episod "Jejak Kasih". Kami melawat rumah Kak Soyah ( nama penuh saya x taw sbb nama 2 yg selalu di sebut oleh my mom). Rumah Kak Soyah nie, terlelak di Pantai Puteri. Banyak la jugak yg di borakkan oleh my mom n my dad.. yela dh lama x jumpe kawan.. hehehehhehe.

Acara makan, belum lagi selesai, sebaliknya baru saja bermula (acara yg sebenar). Kami teruskan perjalnan kami ke Umbai, Melaka, al-maklum la, org yg x penah lagi sampai Umabai, so nk taw ader pe... Ader pe ye kat sana ???????...........


Umbai ... yeay2 akhirnya dh sampai...

Sebelum mkn, ambik dulo gambo.. hahahah

Berehat sebentar di Pekan Alor Gajah..

21/2/2010

Tepat pada kul 9.30 pagi, saya ditemani oleh rSelamat Pengatin Baru kepada Hazimah & Adnan. Hazimah nie, merupakan kawan saya semasa di Universiti... huhuhuhu, to tell the truth, this reception so so so so so nice plus sgt2 menarik, napa ????. Konsep yang di gunakankan oleh Hazimah, bkn catering tapi masak sendiri... budaya memasak dan bergotong-royong nie makin lama dh makin pupus, tp naseb baek kat tempah Hazimah nie ader... so leh la juga tgk2.. best2 sgt sbb meriah (nampak sgt saya nie jakun kan, sbb kat KL mana leh dapat cam nie.. hahahahha). Selain daripada 2, ader jugak cabutan bertuah... huhuhuhu, lumayan jugak hadiah 2... suke sgt2, tp x leh nk ambik bahagian hahahahahha,....

Lawa kan pelamin nie, simple but sweet...

(p/s : gambo pengatin x sempat nk ambik sbb nk balik KL daa......)

2 comments:

  1. waaaaaa..kenapa datang melaka tak cakap???shalin di melaka nie sekarang..wuwuwu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete