Thursday, January 20, 2011

Cerita tentang saya......

Salam....

Minggu lepas minggu yang amat beremosi bagi diri saya....yup, mmg emo yg teramat sgt... sampai leh menanggis teresak-esak cam budak kecil depan semua rakan sekerja... masa tu, dh xder perasaan malu atau nk control-control ayu dh... just nangis je la... ( bila ingat balik... malu jugak...)

Minggu lepas jugak, mengalami sakit perut yg agak teruk.., saya taw yg saya mmg ader gasterik.., nak kata makan x ikut waktu... saya rasa dh mkn ikut waktu.., sakit sbb pakai heels.. maybe.. seyes sakit yg teramat sgt.. bayangan la..., bila saya berjalan, kesakitan yg teramat sgt dtg menyerang saya.... siap uat style cam org sakit perut yang teramat sgt...., pakai heels pown sakit...., pakai wedges pown sakit.. buntu saya di buatnya...erm...

Bila menggadu kat husband pasal sakit yg diamali..., husband ckp "sakit nk period" ... mungkin jugak.. sakit nk period, sbb mmg sakit yg saya alami sakit nk period..., ok.. saya abaikan perasaan sakit tersebut..., tp sakit nie, pandai plak..., bila dtg.. huhuhuhuh, boleh menanggis n terduduk saya di buatnya..., saya tak puas hati, saya uat UPT test untuk mengesahkan sakit yang saya alami adalah sakit period.... Keputusan ujian yg saya dpt -VE.., sah........sakit nk period...

Tiga minggu saya mengalami sakit yg sama..., mmg x leh nk tahan kesakitan ini..., so saya uat UPT pepagi buta 5.30 pagi, dengan mata tertutup rapat....dpt result +VE ( beza result yg pertama dengan kedua adalah seminggu)... UPT nie cam tipu jer....., x puas hati saya ke klinik kerajaan..

Bila sampai di klinik kerajaan..., xder langsung ujian di jalankan keatas diri saya.. tup tap tup tap kata saya pregnant ....(lagi la x leh caya...), x puas hati pas waktu kerja saya ke klinik swasta...

Saya bagitaw kat doctor saya mengalami kesakitan yg amat teruk kat ari2.., pakai heels sakit..., pakai wedges sakit..., doc pelik jugak dengan keadaan saya.. doc tanya period lewat x..., erm... period saya mmg jenis x teratur.. so x taw bila tarikh period yg sebenar.. agak pening jugak doc.., so uat la urine test... either saya pregnant or infection at urine bladder....

Selepas membuat ujian tersebut, doc tersenyum-senyum...., dlm hati kenapa plak dengan doc nie.., doc ckp tahniah, awak pregnant... Soalan yg pertama sekali kuar dari mulut saya, "Doc x tipu saya kan ".... entah kenapa soalan tersebut terpancul keluar dari mulut saya.....bila di ingatkan balik mmg sangat kelakar...

Bila kol husband kat ganu, ckp saya pregnant... husband cam tak percaya.......Alhamdulilah, syukur rezeki datang kepada diri kami..... now I'm 7 weeks pregnant....InsyaALLAH, tahun nie dapat bertukar ke TERRENGGANU.., niat sambung belajar harus di teruskan kerana saya ader teman seperjuangan yg sentiasa kemana sahaja dengan saya...

8 comments:

  1. so my dear, bkn sakit perut sbb mkn nasi pasar mlm la... hehehe.... tak pasal jer nasi pasar malam tu dipersalahkan... n one more thing, yg nk pitam hari tu mse mertua dtg tu mmg da ada la tu, i mean da ada tanda2 baby ada la... kan10x....

    ReplyDelete
  2. congrats dear.. happy sgt dengar berita ni.. semoga u & baby sentiasa sihat yer.. jaga diri baik2..

    zana berharap jugak utk rasa pengalaman mengandung ni nanti.. semoga ada rezeki utk zana & suami..

    ReplyDelete
  3. wani...congrates ya...sudah ada peneman setia..hehe...*hugs*..tahniah2...

    ReplyDelete
  4. kak ally , adieyza n maz... terima kasih....

    ReplyDelete
  5. ya Allah waniiiiii...kita peknen lebih kurang ajer..do take care tau yang!jom kira beranak ramai2 di private.haha

    ReplyDelete
  6. shalin : hahahahhahahahha, insyaALLAH , masih lagi membuat perkiraan

    ReplyDelete
  7. congrates wani...take care...jgn buat keje berat2 tau... :)

    ReplyDelete