Monday, May 31, 2010

Kad kahwin........


Alhamdulilah..., akhirnya dh siap jugak kad kahwin... huhuhuhu, tpkan nk kata puas hati 100% dengan hasil kerja.... hohohoohohoho, susah nak cakap... mmg agak susah untuk cakap... klu la ader Doremon..., alangkah bagusnya.... hurm...

Apakah perasaan anda sekiranya, anda mendapat vendor kad kahwin anda yang lebih pandai dari anda ???, itu lah yang terjadi dengan diri saya.... lain yang saya inginkan lain pulak yang saya dpt.....(adus sakit kepala), alangkah baik nyer sekiranya saya boleh menjadi setegas guru displin, encik polis ker..., by saying "NO..., THAT WRONG.... I WANTED LIKE THIS NOT LIKE THAT"...tapi saya bukan la setegas cam tu..., nk marah pown.. xder guna sbb bukan boleh dpt kad yang baru...... Pada entry yang lepas, telah saya tegaskan PETA merupakan element yg tersangat penting..... bagi saya, klu ite menjemput org, harus la memberikan PETUNJUK jalan dengan jelas...... (nased baik nama saya dan bakal suami, tempat majlis di adakan betul.. klu x haru biru jugak......).

Pada bahagian PETA belah lelaki, ader sedikit kesalahan kecik, hoping so a small mistake......kedudukan rumah semua dh betul, but... susah nk cakap.... (erm, terasa seperti menggantung diri dengan rela hati jer....huhuhuhu), nk marah susah nyer..., bukan saya x pergi ke kedai kad kahwin, dekat TIGA kali jugak la..., bagitaw dari A sampai Z.., tunggu correction on the dot..., recheck 3 TIMES kat situ jugak.... at the end, apa yang saya nk xmau jugak ikut......

Nk uat cane..., terima je la..(the price are reduce coz they do the mistake.. 2 pown selepas berperang.......). Kad akan saya poskan selepas cuti sekolah (lepas mendapat surat kebenaran....)





kotak yang dipenuhi oleh kad kahwin.......



Malu seh......, tp nk tunjuk kerja berjalan... hahahah, bukti2..

Sunday, May 30, 2010

My first bachelorette party......

Can this be include as my bachelorette party ??????..........huhuhuhuh, I don't know, maybe yes maybe no... but what every it is, this is the last time that I having a holiday with my family before getting married (ayat yg xleh blah.. hahhahahahahah). Without any times to loose..... I will start the story...

Percutian kali ini, bukan la yang dirancang... ntah cane leh nk g bercuti saya sendiri pown x pasti...maybe nie nama nyer rezeki, my mom dpt ticket percutian ...(mmg bertuah sungguh mak saya dapat tiket percutian pada hari kelahiran....). Destinasi percutian kami sekeluarga ke Pulau Perhentian, Terengganu.....3 hari 2 mlm..

Malam Jumaat (28/5/2010), kami memulakan perjalanan ke Terengganu... tp x ikut highway, ikut jln pintas.. ke Machang, Kelantan ....ayah cakap klu ikut Kelantan lagi dekat dari ikut Terengganu.. 300 KM perbezaan nyer..., x kisah la yg penting sampai dengan selamat... heheheh. Ingatkan bertolak mlm, jalan clear.., jgn di sangka air yang jernih buaya xder..., huhuhuhhuhu.. sgt teruk traffic congested .....


dh la malam... banyak jugak kete...

Kami sampai di Jeti Kuala Besut tepat pada pukul 7.00 pagi..., first time jugak sampai ke Pulau di negeri Terengganu... (mmg x pernah sampai, lalu pown x pernah.. hahahah, nampak gaya nyer kena bercuti dlm Me'sia dulo baru leh g bercuti luar negara....)



Pemandangan di Jeti...


Barang-barang kami sekeluarga.....


Posing sebelum naik bot... masa nie dh dh pening n ngatuk.. saya mmg mabuk laut...dh rasa mual dh..


di atas bot...

Sampai sahaja di ARWANA RESORT, Pulau Perhentian, bermula la aktiviti kami, apa lagi klu lain x bukan snorkeling.... di sebabkan saya nie, mmg mabuk laut.. badan agak penat, tp x mau menghampakan semua org, saya ikut je la g snorkeling..... Snorkeling n diving.. I prefer diving.. sbb lagi best.. leh tgk apa yg ader di dasar laut.., but snorkeling no bad either.. but I have to admit that I scared the fish will bit me.. (mana ader org snorkeling kena gigit ngan ikan....), for someone yes, but for me... ikan suka sgt gigit saya..., klu gigit kat rambut ker, kaki ker, tangan ker x per la jugak, nie kat my lips jugak ikan nie nk gigit... sakit sgt2...(petanda apa plak nie)..




"Sapa suh gigit saya, saya gigit ikan 2 balik".. tipu jer, bukan saya yg tangkap.. the bot man yg tangkap coz nk bagi shark makan... so that we can see the shark...
Dengar jer "Shark".. takut betul...

Last day, huhuhuhu.... mmg dh x sabar nk balik KL.., percutian kali nie mmg seronok, tp mmg letih sbb x cukop rehat..., Perhentian Island is a very nice place, sbb x ramai org nk g sana, but the food so expensive..., klu nk jimat bawak la rice cooker untuk main masak.. (saya pown bawak periuk ajaib nie untuk masak nasi n sardin n telur....)


InsyaAllah, saya akan dtg lagi....atattataat Perhentian Island..

Thursday, May 27, 2010

Till we meet again.........

Pada kebiasaanya, ite akan mengucapakan "Selamat Tinggal" kepada rakan-rakan yang akan meninggalkan ite.... nak kata tinggalkan untuk selama-lamanyer.. x jugak, coz jodoh pertemuan itu di tanganNYA.... sapa la ite untuk mengatakan"Selamat Tinggal"... dlm kes saya, saya akan mengucapkan "SEMOGA BERJUMPA LAGI"...........

Kepada rakan seperjuangan saya, ingat setelah anda bergelar "CIKGU", perjuangan anda baru bermula, di sini la bermulanya tapak untuk mengejar segala impian .... semai la benih-benih kejayaan dalam diri anda dan pelajar anda.... InsyaAllah, niat yang baik akan di balas dengan kebaikan...

Jom layan gambo..

Ernie Nadia....

Mag dan Siti..
saat terakhir, masih lagi bertungkus lumus....



Selamat maju jaya.. saya ucapkan....

Wednesday, May 26, 2010

Air.....

Hari mendapat info yang sgt berguna tentang air. Sume org taw tentang air..., air adalah sangat-sangat penting dalam kepada benda hidup. Klu xder elektrik sebulan atau xder makanan dalam seminggu boleh hidup lagi, klu xder air dlm sehari... huhuhu azab nyer....semua benda tak leh uat mula la angin kus-kus nk datang....

Oh, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ladynoe (http://perempuanjomblo.blogspot.com) kerana telah memberi info yang sangat penting..., sila la jenguk ke blog ladynoe...

Tuesday, May 25, 2010

Percintaan Jarak Jauh.....

PJJ = Pengajian Jarak Jauh..., for me PJJ = Percintaan Jarak Jauh... huhuhuhuhu.., terlalu banyak dugaan dan cabaran..., klu berjaya mengharungi dugaan tersebut, dapat kemanisan yang tidak terhingga...

Buka kitab lama...

Saya masih teringat lagi semasa saya menjadi seorang pelajar di salah sebuah Universiti tempatan.. mesti anda semua teringat dengan kata-kata "Masa kat U nie la, kena cari bf or gf, nanti dh kerja susah nk cari".. btul x, well maybe truth but I don't take too serious bout it.. (dlm kepada masa 2 nk dpt 4 flat jer....). Tahun 1, saya di U, huhuhuhu.. tengok kanan, adus "banjir", tengok kiri "banjir jugak". boleh kata setiap hari jugak la.. cuma x boleh main banjir jer, just leh pujuk dan bagi kata semangat kepada kawan (agak susah coz I never been in love and understood the situation) ....., masa itulah baru saya belajar, cinta jarak jauh nie, terlalu banyak pahit dari manis, masakan tidak, setiap hari boleh di katakan roommate saya menangis..., terlalu banyak dugaan terutamanyer dari segi kepercayaan.....

Sekarang...

I never felt, how's the feeling when you are far away from your love one's...,boleh dikatakan setiap hujung boleh berjumpe, bergaduh n so on....(adat bercintan biasa la 2..) but everything change completely when I get the news that my love one is going back to his hometown and serve there..(working under state gov)..... owh, masa itu ribut melanda, saya x kisah dh org disekeliling saya, saya menangis di stesen bas when I send him back....masa nie baru terasa pilu yang teramat sgt.. coz x taw bila lagi boleh berjumpe dan sebagainyer..

At first, the trust issue always come out from my mind.. well, I don't have any CCTV to look after him, but as the time goes on, makin lama isu kepercayaan nie dh x timbul.., ntah napa, mungkin disebabkan saya berfikir "Sekiranya saya di tempat saya sendiri , tinggal bersama rakan-rakan, akan bertunag or berkahwin, tak nk uat perkara yang tak elok". So, I have to learn that trust issue is not important but honesty is very important..... Kejujuran sahaja yang membolehkan sesuatu hubungan berjalan dengan lancar, kejujuran juga yang menjamin kebahagian, tanpa kejujuran segala dusta dan nista pasti akan melanda....

Adakah saya bahagia ???

Ya, saya amat bahagia, I have a lot of time to evaluate who am I, what do I want in a relationship, as time ticking, a lot of things I have to learn.. this learning proses sometimes is too difficult to accept, the question that I always asking my self, why.. and why..and why..Well, what happen around me is a precious lesson that no one will teach me, I have to go through by my self....Percintaan Jarak Jauh nie, sememangnya menguji kesabaran. I'm a bit jealous..., well, at first feeling a bit, but makin lama makin xder, hahahah (petanda bahaya bukan) tp mungkin saya percaya dengan kuasa jujur.. Yup, honesty is the best...

I'm a lone rangger.. hhahahaha, makin dekat hari makin tak terasa debaran (lambat lagi kot.. hahahaha). Segala urusan tentang hari sejarah saya urusankan sendiri, hanya telefon sahaja sebagai alat penghubung (itu pown jarang-jarang guna.. internet lagi la..hahahaha, surat.. uitt, x sanggup nk tunggu posmen...). Entah, mungkin disebabkan saya sudah biasa dlm MODE PJJ nie, so I have told my self I have to be independent.. Mula-mula agak susah, tapi makin lama seronok plak....

Perasaan saya ketika ini ..

Anak Cina pandai menyurat,
Hati di dalam sangat gelurat;
Saya umpama perahu yang sarat,
Entah ke timur entah ke barat.

Air pasang dua kali semalam,
Ambung-ambung dari hulu;
Adik datang di tengah malam,
Bunga tanjung berbau dulu.

Awan berarak perlahan-lahan,
Ditiup angin ke negeri Champa;
Hati sedih tidak tertahan,
Ingin selalu hendak berjumpa

Kesimpulannya, sekiranya dalam PJJ, jangan cepat buruk sangka dengan pasangan anda, cuba letak diri anda dalam kasut pasangan diri anda.. kadang-kadang dalam PJJ nie, terlalu banyak menguji kesabaran, oleh itu banyakkan lah berdoa, kemanisan akan menjelma bagi mereka yang berjaya menempuhi dugaan dam cabaran.. (ingatan untuk diri yang kerdil ini jugak)

Surat kebenaran selamat tiba........

" Semakin aku berlari untuk mencapai bayangan dirimu, semakin jauh aku di tinggalkan, semakin aku menghampiri dirimu, semakin jauh aku di tinggalkan...., semakin aku meraung memanggil nama mu, namum tiada jawapan dari mu, meninggalkan daku keseorangan..., aku menangis dan terus menangis.... apakah kesalahan diri ku, sehingga dirimu, meninggalkan aku tanpa sebarang jawapan... aku keliru untuk mencari jawapan.. aku keliru dalam bayangan dirimu.....Namun, setelah aku berhenti menangis, aku meneruskan perjalanan untuk mencari titik bayangan dirimu, aku meneruskan pencarian, mengeharungi segala cabaran demi mencari dirimu...., aku terjumpe dengan sang suria, yang menerangi jalan-jalan yang akan aku lalui untuk mencari dirimu..., akhirnya aku temui jua sebuah jawapan......."

Hhuhuhuhu, mmg berpeluh jugak bila saya sedar dari mimpi nie, mata pown sudah bengkak, apakah gerangan mimpi nie.....(saya harus berdoa, doa untuk kebaikan.......)


Balik jer dari sekolah, Alhamdulilah.... saya mendapat berita gembira, surat kebenaran dari pihak lelaki telah sampai dengan selamat di rumah saya.. bersyukur sgt2.., sebelah lelaki dh settle kini tiba plak giliran belah perempuan untuk di settle kan...

Mudah-mudahan urusan kami di permudahkan dengan izinNYA.....amin

Tuesday = Thursday

Hurm.. mmg sungguh memalukan .. dh taw nk letak kat mana dh muka nie, nk menyorok pown celah pokok pown x leh konfem mesti ader org yang nampak.. huhuhuhu

alkisahnya...

Minggu nie, hanya ader 4 hari persekolahan sahaja.., Jumaat dh start cuti.. yeay, yeay cuti. ..(mmg hantu cuti saya nie.. hahahahaha). Minggu nie jugak minggu peperiksaan .. Mid Term Exam.., cam biasa la, guru-guru akan membawa kertas soalan ke kelas.. edar kertas soalan, berjalan-jalan sambil2 melihat gelagat pelajar untuk meniru dan sebagainya. Entah kenapa pagi nie, saya telah melakukan satu kesilapan yg saya sendiri rasa amat memalukan diri sendiri.

Pagi-pagi lagi, saya masuk ke bilik guru untuk mencari kertas soalan Add Math., "Eh, kemana plak kertas soalan nie.. detus hati saya". Tanpa melengahkan masa saya bertanya kepada Penyelaras Peperiksaan..

Me : "Puan Tan, di mana kertas soalan Add Math Kertas 1 ?"

Puan Tan : " Saya dh berikan kepada Puan Aza untuk Tingkatan 5 Sc1, dan saya sendiri pegang untuk kelas 5 Sc2"

Me : "Eh, bukan saya yg sepatutnya masuk ke Kelas 5 Sc2, masa pertama dan masa kedua
adalah masa saya"

Bermula la perdebatan antara saya dengan Puan Tan ( x gaduh taw, just ansking for the answer)

Puan Tan : " Hari ini hari apa?"

Me : Dengan lancarnya saya menjawab " Hari Khamis"

Puan Tan : " Hari ini 25/5, hari Selasa"

Oh, betapa malunya saya.....

(nampak gaya nyer, kena bawak kalender ke mana sahaja saya pergi.... hhuhuuhuh)

Saturday, May 22, 2010

Friday, May 21, 2010

Kawan @ lawan.........

Perhatian :

Entry ini tiada kaitan dengan sapa-sapa pown, "sapa yg termakan cili terasa la pedas nyer".

Menurut kamus dewan edisi ke -empat, Kawan bermaksud : teman yang boleh dipercayai, atau teman yg boleh di buat berbual. Pernah tak anda semua terfikir " Bolehkah anda semua hidup tanpa kawan ???, kawan di tempat kerja, kawan sepermainanan dan sebagainya???. Sapa yang leh ckp camtu, nk tabik spring la.. hahahah

The truth is, people can live alone, they need friends to share or talk about everything in their life, same as go to me......But sometimes they will said, friends is like chocolate they will come when you are happy, and leave you behind when you are in trouble... well, as far as I knew, truth friends NEVER leave you behind, THEY will always by your side what ever happen to you..RITZ..

Wokeh...

Saya dh kenal minah nie (bagi nama A), dh lama dh, in fact, masa sekolah rendah lagi.... masa sekolah menengah kitaorg terpisah, I mean saya berpindah sekolah ke Negeri Wilayah Persekutuan, die masih lagi di Negeri Selangor.. Mula2 itu, contact la, kawan, then pas 2 terputus Giant Taman Pertama masa tu lepas SPM... Alih-alih, kitaorang rapat balik, cam sekolah rendah. Woo.. mmg best giler bile leh jumpe kawan lama nie, banyak la kitaorg citer..hal2 sekolah la.

Saya dapat melanjutkan pelajaran ke Matrik, (hujung Mesia, kat Arau, Perlis), A plak kat Kedah...Walaupon sebelah menyebelah, kitaorg jumpe balik mesti kat KL. Kitaorg mencari la , rakan-rakan kitaorg semasa sekolah rendah, kitaorg jumpe la B.Well, saya , A and B nie, mmg dh lama kawan dari sekolah rendah, so mmg dh kenal hati budi masing2.. but B nie, pelik sikit..bila die perlukan pertolongan mula la die akan mencari saya dan A.. (well, nama pown kawan, tolong la setakat yg mampu.. hari nie hari die, sok lusa mana taw hari kami plak).

Hendak di buatkan cerita, B memulaukan kitaorg, coz A bagi nasihat "Kitaorg dh lama kawan dengan ko, sejak sekolah rendah, kawan-kawan ko yg ader sekarang pown ko kenal semasa sekolah menengah, jgn la double standard layan kitaorg".. Saya x taw mana silap nyer, sedangkan suami isteri tergigit lidah, apatah lagi kawan-kawan nie.. at the end, B don't want to talk to us, saya nie jenis klu org dh x suke kat ite, nk uat cane.."I can't force people to like me, but I can make people to fall in love with me"...

Saya mmg cukop pantang dengan org....

Memulaukan saya tanpa sebab.... People are born to make mistake, from mistake they learn to have a better life..., Kawan yg baik, akan dtg kepada ite bagitaw, Why people don't like you, so from that we can change ourself.., coz a truth friends will not leave you, they will help you....Saya paling benci org talam dua muka, dpn cukop baik, belakang huhuhuhuhu... raksasa pown kalah. Saya lebih rela ader org bagitaw kepada saya, apa kesalahan saya...sbb diri ite bukan la sempurna sangat, kawan-kawan yg dapat menilai sapa diri ite...

Saya perasaan satu benda, bila org memulaukan ite, mereka akan create a gap, obviously is not us creating that gap, they are.. coz they just throw you away when you are not knowing what is your mistake....I DO HATE PEOPLE WHO DON'T HAVE ANY GUTS TO TELL WHAT IS OUR MISTAKE, THEN JUST THROW US LIKE RUBBISH.....

At the end, B told us that she getting marry.., A masih hot lagi, coz B x jemput kitaorg properly... huhuhu . Susah jugak dpt kawan cani...

P/s : I love my friends..., x kisah korang kat ceruk mana pown, korang tetap kawan di hati saya...sayang korang..

Bunting.......

Akhirnyer.. bunting dh boleh di proses.. wink..wink..wink, ok la dari bertangguh lagi kerja ( xlarat klu masih banyak lagi kerja, coz bila masa nk rehat), InsyaAllah, awal bulan 6 ini, boleh ambik dari vendor.... Bunting saya, biasa jer, x luar biasa pown, mmg nk uat luar biasa, tp dpt red light plak... (susah bebenor nk dpt green light), sbb my mom ckp xpernah nyer dibuat oleh org. I have to admit, my idea maybe a weird, sampaikan org kat kedai 2 ckp, "saya xpernah tgk org uat cam yg awak nk".. dh la tergelak-gelakkan saya, "eh2.. die plak yg lebih, siku baru taw" (x berani nk ckp, dlm hati berani la.. ).

Dh xleh uat yg pelik bin ajaib, saya uat je la yg cam biasa2...,layout sebelum di proses, saya sudah terima, wokeh la, sbb semua org ckp ok la ( tp saya nk jugak bunting menggunakan idea saya.. nk uat cane semua org gelakkan idea saya, terima jela hakikat) hasilnyer, nanti ite tgk....

Thursday, May 20, 2010

Teks Ucapan......

Mode:

Masih lagi berada di tahap kemalasan yang terlampau..., bila nk rajin entah la.. huhuhuhu. Wokeh, sebelum dapat contoh teks ucapan, saya ingat, "Kacang jer.. konfem x susah punyer, boleh di urusakan bila-bila masa", bila dh dpt.... huhuhuhu "Adus, ingatkan senang, ruper-ruper, susah jugak".,, huhuhuhuuhh. Saya bukan la org yg berseni, klu org bagi karya seni kat kat saya konfem saya akan ckp x lawa, bila org bagi kat saya kertas surat khabar yg sudah di renyuk, pasti saya akan ckp lawa.. sbb saya mmg x reti untuk melihat hasil seni...

Contoh teks ucapan yg saya dapat .. penuh dengan seni, seni bahasa, seni pantun cam2 la, seb baik xder seni syair, sajak, nazam atau gurindam (klu ader, adus 2 kali di jatuh tangga, terasa cam nk kena study balik, oh tidak....). Majlis saya simple sahaja, saya amat memerlukan teks ucapan, supaya majlis saya tidak se "simple sgt", sekurang2 ader la bunyi2 pantun jadi la, itu pown nk mengucapkan ribuan terima kasih kepada tetamu... huhuhu

Hurm, saya x taw lagi bila saya akan membuka buku, meng"google" untuk mencari pantun-pantun, erm.. sajak (oh tidak, ini bukan pesta bahasa wokeh). Nampak nyer, saya kena membuang mood malas nie, huhuhuhhuhu

p/s : cepat la jd rajin, nanti nk kena kat big boss utk tgk... (malu coz leh kata tatabahasa banyak salah...)


Wednesday, May 19, 2010

(Ya Allah, aku berserah kepada Mu, Permudahkan perjalanan urusan ku untuk menuju ke jalan yang diredhai oleh Mu, Ya Allah.........)

Entry kali ini, tidak berkaitan dengan org ramai, hanya sekadar meluahkan apa yg terbuku di hati nie, setelah melihat kawan sendiri melaluinya...........

(Mintak malaikat 44 menjauhi perkara ini, Amin Ya Rabal Al-Amin)

Susah hati ini untuk berkata, namun lagi susah lagi melihat rakan sendiri yang memikulnya..., entah la, nk menolong x taw bagaimana cara nyer, hendak berkata, takut pula memilukan lagi hatinya yang sudah di toreh sehingga tiada kesan lagi... adus, sahabat yang bagaimanakah saya nie...?????

Perkara yang baik (pertunangan dan perkahwinan) harus disebarkan kepada umum... Ya, itulah yang sering ite dengarkan.. "Saya akan bertunang / berkahwinan tidak lama lagi", rakan sekerja akan mengucapkan tahniah kepada ite.. (btui x ). Berbalik kepada kisah rakanku (saya bagi nama samaran Y). Y ini sudah bertunang dengan Z, segala jenis persiapan sudah siap sedia , hanya menunggu masa untuk di ijab kabul, pada hari yang bersejarah, Z x muncul-muncul. Sedara mara, sahabat handai, parents sume bertanya, "Mana la si Z nie". Y menyuruh saya untuk kol si Z nie...., saya pown kol la

saya : "Z, awak kat mana nie, Juru nikah dh lama tunggu awak nie, erm nk kena postponed lagi 20 minit ker"

Z : "Saya nk bercakap dengan Y"

saya : "Ok"

saya pas la telefon kepada Y, (segala detail saya x taw, sbb saya kat luar bilik Z, x mau la kacau daun). Tak lama kemudian, Y keluar dari bilik, peluk saya ..(kuat jugak si Y peluk saya), sambil teresak-esak memberitahu, bahawa perkahwinan telah di batalkan... (Terduduk saya di buatnyer, 2 baru saya , belum lagi seluruh kaum keluarga Y... Bila di tanya sebab, Z mengatakan die tidak bersedia kerana di paksa.. (lebih krang cam tu la..., saya x dpt dengar dengan jelas, sbb Y nangis di bahu saya.....)

Saya taw, putus tunang pown dh sakit, apatah lagi x jadi berkahwin..., orang ramai tidak akan menyalahkan pihak lelaki tetapi pihak perempuan, walaupun pihak perempuan tidak buat salah. Mulut manusia nie, klu manis mmg manis, klu jht.. huhuhu (ambik peringatan untuk diri sendiri).

Saya x kisah org nk cakap apa di belakang saya, saya nk tunang tp uat cara cam x tunang atau saya nk kahwin tp x mau sebarkan. Saya sombong ker, apa-apa la.. org akan bercakap apa sahaja tapi org tidak pernah bertanya "Mengapa , Kenapa dan Bagaimana". Saya sendiri melihat tapi saya sendiri tidak dapat membantu Y, saya x berani membebankan Y, sekadar hanya boleh menggembirakan hatinya yg lara.... (Cukop la, apa yang di lalui oleh Y, sewdih putus tunang tidak la separah dengan tidak jadi berkahwin).

Bagi saya, x salah klu seseorang itu tidak mahu berkata apa-apa tentang dirinya, ini adalah untuk melindungi diri sendiri. Kawan mmg senang di perolehi, tetapi kawan yang sejati susah sekali untuk dicari...

Kepada Y, saya masih lagi mencari penawar untuk hati awak, jgn bersewdih lagi... berpegang la pada kata ini " Orang yang baik hanya untuk orang yang baik", banyakkan berdoa.. Y, saya taw saya uat salah, saya xleh nk pendamkan lagi perasaan saya, saya meluahkan apa yang saya fikirkan saya patut lalukan.. Saya taw, mungkin kesalahan saya awak x dpt maafkan, tp fikir-fikirkan la, awak jugak yang mengajar saya "Ada setengah benda boleh di luahkan, ade setengah benda tidak dapat di luahkan..., maafkan saya Y"

Kad biru Oh kad biru............

Hati semakin berdebar-debar...,debaran yang kadang-kadang boleh dikawal, kadang-kadang langsung x boleh di kawal... Apakah petanda ini????. Toing..toing.. toing, xmau pikir, sbb bila pikir langsung xdapat jawapan... huhuhuhu

Sekarang dlm proses menunggu kad biru sampai di rumah, InsyaAllah dlm minggu dapat kad biru (x mau menaruh harapan yang tinggi.. walaupun dalam hati sudah meletak harapan yang cukup tinggi).. Kad biru, sampai la dikau dengan selamat , Amin........

Kad kahwin = settle

Alhamdulilah..., selepas perbincangan yang terakhir di kedai kad di Jalan Brunei, akhir nyer boleh jugak proceed kad kahwin saya....

Pengajaran yang saya dapat :

1) After get the copy from the vendor (the card vendor), recheck again , make a correction by yourself.....

2) Recheck .. (x kisah mata nk terkuar ker, yg penting inlay ngan map x salah)

3) Go to the shop, and explain what do u want, give them the correction paper, until they make a correction according what do u want...

4) Check again and discuss what type of printing colour do U want..

Huhuhuhu, mmg susah bila berurusan menggunakan teknologi (email n fon) , coz dorang x paham apa yg ite nak, so jalan yg terbaik, pergi sendiri, dok sekali ngan vendor, ckp apa yg ite nk, dlm kes saya, saya kena print out every single detail, so I won't make any mistake.... (igt senang ke nk dapat perking kat Jalan Brunei nie, susah sgt2.. klu dpt kira Alhamdulilah, klu terpaksa letak kat mana2 tempat yang selamat....)

Sekarang masih menunggu layout for bunting.. I have to see before proceed the layout.., mana taw karang jd lain plak, x sanggup nk ambik risiko.... For kad, dh proceed, awal bulan 6 boleh ambik kad... Alhamdulilah....

Tuesday, May 18, 2010

Hari Guru

Sambutan Hari Guru pada tahun nie..., ntah la, agak susah untuk saya gambarkan... terharu pown ader jugak... seriously, sampai sekarang masih lagi teringat lagi akan kejadian semalam. Seperti biasa, Majlis akan di mulakan dengan doa, nyanyian 3 buah lagu rasmi sekolah, pembacaan perutusan daripada Ketua Pengarah Pelajaran dan Menteri Pelajaran, Nyanyian lagu keramat GURU MALAYSIA, sesi pemberian hadiah dan sukaneka.

Bagi sukaneka pada tahun nie, agak kurang meriah sedikit, mungkin disebabkan masa tidak mencukupi untuk membuat game yg best-best kot, anyway tahniah di ucapakan kepada para pelajar kerana sudi memerah otak untuk menjayakan sukaneka.....(komplain jer lebih uat nyer x nk.. hahahahahhahahah). Ohh, saya paling x suka surprise .. seriously...

Al-kisahnyer.. (dh nk mula dh story mory nie)

Selepas sukaneka, pelajar kelas saya, sibuk mencari saya, dlm hati "Pehal la dak-dak nie mencari org cam cari anak ayam, nk rehat nk suka-suka pown x leh, kacau betui"

student : "Puas kitaorg cari cikgu, cikgu nie cam biscuit la "
saya : "Ada apa , saya nk relax2 pown x leh, bagi la saya rehat, hari ini hari saya taw"
student : "Cikgu ari-ari rehat"
saya : "Rehat apa nyer, saya yg paling awal masuk kelas"
student : " Cikgu, jom la ikut kitaorng g klas"
saya : "Uat pe ???"
student : "Ikut je la"..

serious, part rasa kena tarik jer... (huhuhu, badan mmg senang jer melayang coz pakai high heels 3 inc..., klu pakai sandal leh lari-lari)

Sebelum nk masuk kelas, ader plak syarat, kena pejam mata plak (dlm hati dh pk, apa la dorang nk uat nie.. jgn simbah tepung sudah......). Masuk jer kelas, student saya menyanyikan lagu, Selamat Hari Guru... huhuhuhu, sungguh terharu.. Saya mmg x taw yg student kelas saya mmg dh planing nk uat jamuan sempena Hari Guru..., semalam mmg saya nk kek, tp x dpt (klu 10.30 mlm mengidap nk makan kek... ..). Akhirnya, saya dpt sebiji kek daripada student saya... terharu sgt2.....dpt card Hari Guru yng unik.. ader kacang merah la, kulit kayu manis la.. cam2 la..

Terima Kasih.....





Saturday, May 15, 2010

Selamat Hari Guru

Huhuhuhuhuhuuh, dalam bulan Mei nie, terlalu banyak peristiwa penting..., korang xnk cayakan...

Dalam bulan nie la, ader Hari Buruh, Hari Ibu, Hari Belia.... tp hari yang paling istimewa adalah Hari Guru...., sbb setiap tahun Hari Guru menjadi acara yang wajib disambut di sekolah, kira cam hari raya la... huhuhuhhuuhuhu

x mau cakap banyak, mari ite hayati sajak ini:


Jika hari ini seorang Peiardana Menteri berkuasa

Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di lbu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakill seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.

Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

Selamat Hari Guru saya ucapkan kepada rakan-rakan seperjuangan saya... tidak lupe jugak kepada guru-guru yang telah mendidik saya.


Friday, May 14, 2010

Hitam VS Putih = Belang-belang........

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (really want to shout.....), seriously.. nk jerit jer... tp x kuar sore pown.. adus, nk uat cane nie.....

Warna kulit saya dh jadi cam kuda belang dh..., nk kata x pakai sun protection, dh pakai dh.. tp napa leh jadi cam nie.. huhuhuuhuu, paling ketara pada bahagian muka dengan pergelangan tangan... (oh no.. what I should do...), cukup ker masa nk sekatakan warna kulit nie...

Beside, x kan la aktiviti semasa bulan 3 (owh.. bulan 3 saya kena berkampung di Stadium Selayang bagi MSSD Gombak.., semasa kat sana mmg 12 jam berbumbungkan cahaya matahari dan hujan). Saya mmg dh gelap sedikit tp x berbelang seperti sekarang di sebabkan berbumbungkan panas dan hujan.... Saya igtkan, selepas MSSD, warna kulit saya akan sekata (sbb dh x berjemur ).. alih-alih makin gelap.. huhuhu klu gelap dan sekata saya boleh terima, nie dh jadi belang-belang....

Hoping this problem can be settle sooner.. (masa ciput dh nie...), nk x nk kena cuba OLEY TOTAL WHITE dan segala UV block yg ader di pasaran.., harap boleh dptkan hasil yg memuaskan sebelum hari bersejarah...


Thursday, May 13, 2010

Adui.. kepala sudah mau pusing........

Mmg benar , dugaan untuk mendirikan masjid nie, makin lama makin besar... huhuhuhuh (tabahkan diri nie untuk menghadapi segala ujian dan dugaan nie .....),

Al-kisahnya, bermula dengan design kad kahwin.... (dh x taw nk express diri cane dh.. nk kata geram, marah, sewdih ntah la... dh x taw dh)

Apakah perasaan anda, sekiranya anda berada di kasut saya..., sebelum nie, nk ke kedai yg proses kad kahwin, saya telah mendapat pelbagai info, apa yang kena bawa semasa hendak membuat kad, apa yg kena tegaskan .. segala-galanya tentang kad, adalah idea dan majlis yang bersejarah dalam hidup ite....

Saya telah membuat draf dan PRINT OUT PETA untuk kedua belah majlis saya, apa yang saya hendak dalam kad saya..., awal2 lagi telah saya tegaskan PETA adalah elemen yang TERSANGAT penting...(saya amat teliti dalam hal-hal yang berkaitan dengan peta kerana TETAMU adalah ELEMEN YG TERPENTING dalam menjayakan sesuatu majlis). Alih-alih draf kad yang saya dapat tidak seperti apa yg mahukan... PETA dlm kad tiada langsung PETUNJUK menunjukkan DIMANA MAJLIS AKAN DI LANSUNGKAN (klu saya x bagi map n petunjuk saya x kisah, ini adalah kesalahan saya, tp saya dh bagi map dengan PETUNJUK.... adus, mmg terduduk saya di buatnya)

Belum lagi dengan ayat dlm kad, awal2 lagi bakal suami saya, tegaskan AYAT DLM KAD MENUNJUKKAN MAJLIS APA YG AKAN DIJALANKAN (he's a protocol person ). Kenapa belah bakal husband saya.. ayat dlm kad dh salah......

At the end, all the draft what I want in my card and all the map that I print out.. no use at all... wa wa wa wa wa.. nk meroyan tp x leh.... makin lama makin ciput jer hari.. sakit kepala di uatnyer....

(tabahkan diri nie, tabahkan diri nie...... )

Permudahkan perjalanan hidup ku..........

Entah mengapa pagi tadi hati nie terasa gelisah yang teramat sangat...., mungkin nie hanya mainan perasaan sahaja.. Ya, mainan perasaan sahaja....itu yang saya pikirkan....., tepat pada pkul 10.30 pagi, saya di kabarkan dengan berita yang kurang enak di dengar dari bakal suami saya...

Ya Allah, permudahkan perjalanan urusanku.. amin

Tuesday, May 11, 2010

Weeding cake and goody gift that I adore.......

owh..............., mmg heaven amat sgt klu leh dapat cake seperti ini pada hari bersejarah ........ seriously, I falling in love with this cake...., RED n WHITE.. so sexy... huhuhuhu. Klu leh dapat cani... I'm the happiest person on that day... .. konfem saya nk makan buah yg berwana merah tu dulo sorang2... hahahahah, x la, mesti nk kongsi-kongsi.. mana nak abis klu makan sowang.. abis mmg la abis, but x best mkn sowang2......, but saya leh bermimpi je la..., huhuhuhu, nk tempah cake cani kena ader season.. igt sume bakery nk ikut citarasa saya ke, I'm no somebody else, just a normal person... kena berpijak pada bumi yg nyata, melainkan saya mmg tinggal di Cameron Highland.. konfem, mimpi tersebut menjadi kenyataan... uhuhuhuhu. Wedding cake that I have is simple just SECRET RECIPE.. ok la, dari x dapat langsung, baik dpt.. x gitu... eh2, silap2... bukan wedding cake but solemnization cake, sbb saya dapat masa akad nikah.. x kisah la, yg penting ader cake....

Still wish, if I have these cake...., isn't lovely to look but delicious to eat....



Kan best, klu saya boleh bagi goody gift cani kepada tetamu saya... huhuhu, mmg best.....



so sweet, ain't...., walaupon saya x dapat menunaikan mimpi saya, tp saya cuba sedaya upaya saya untuk memberikan goody gift yg terbaik kepada tetamu saya, tanpa anda majlis saya tidak berjalan dengan lancar.....

Sunday, May 9, 2010

Jumaat ....

Huhuuhuhu.. biasanyer klu hari Jumaat, pasti senyuman ku panjang melebar sehingga ke telinga... tp hari nie.. x ceria mana pown.., huhuhu, kenapa ye.. ntah saya sendiri pown x pasti..... hari ini jugak terlalu banyak "drama-drama" cuma x dpt masuk Anugerah Skrin jer...(termasuk dengan saya jugak menjadi sebahagian daripada drama).

Well, people are making a mistake, it just a process to grow up... yet, I still in the process.. untuk pendekkan citer, makin lama saya dlm bidang perguruan , semakin banyak benda yg perlu saya belajar.. well, to tell the truth, I hate sport when I was in school.. Y, coz when a PJ time, we always play the same thing a.k.a netball... so nk xnk, bila ader jer Kem Badminton.. for sure, saya nk pergi... huhuhuu. This is the second year I teach PJ (my major is science subject)... so dr sains nk tune in PJ... susah nyer, coz x taw nk ajar cane, n the best part, this year I have a student who are never been in PJ nor playing during PJ... bayangkan la, time PJ time 2 die nk terjerit-jerit.. (korang igt senang ke nk handle dak yg x pernah PJ nie...).

Pendek kata, hari jumaat minggu nie.. banyak sgt drama... (letih nk handle tambahan plak sok ader kelas tambahan.. 2 pown kena paksa dak kelas saya dtg..mmg x mengharap pown, coz dh taw mmg dorang x mau dtg...).Kebetulan my best friend msg me, she also facing a problem.. well I also want to get a new air... so zap, saya pown turun Rawang......( napa Rawang.. sbb x pernah sampai Rawang)

Huhuhu, leh kata saya tersesat jugak nk ke Rawang nie, igt senang je.. tp saya leh sesat sampai ke Sg. Buloh.. (sume salah ketua, bg direction pown x betui.. ntah pe2 )

At the end..., both of us are happy, yg paling best Teddy dpt kawan baru, Fin...

Saturday, May 8, 2010

Tumpang tanya......................

Saya sekarang ader masalah, masalah yg saya sendiri x taw nk selesaikan cane (bkn x leh nk selesaikan, boleh tapi memerlukan pendapat rakan-rakan blogger yg terchenta)

Al-kisah nyer....

Goody gift untuk tetamu saya dh siapkan dh, dr kanak-kanak rebina sampai ke org dewasa..., x taw cane saya leh tertinggal goody gift untuk belah keluarga mertua saya , eh silap bakal mertua saya.. hajat di hati nk uat sama seperti tetamu yang lain.. (biar sama adil dan sama rata), tapi saya dpt 200 kotak besar (lebih kurang saiz kotak susu 800 ml).., saya berhajat nk gunakan kotak tersebut untuk belah mertua saya....

Tp saya x taw nk isi apa di dalam kotak tersebut...., mintak pandangan rakan-rakan...

Thursday, May 6, 2010

List..list..list..

Debaran sudah bermula..., ye mmg sudah bermula.. ( aik tetiba plak cam nk g ambik anugerah AIM... wakakkakaka). Nk menghitung hari.... wa wa wa wa wa... x mau klu boleh x mau pk pe2 lagi..., makin cuak ader la, bukan makin cool.... huhuhuhuhu.. Seyes, makin x leh tido mlm... (bertenang.. wokeh), terlalu banyak benda yang perlu di uruskan....

Terlalu banyak benda yg perlu di pikirkan .... abis segala neurone di dalam otak saya bekerja dengan keras.. huhuhu (sampai sakit pale la jugak...). Huhuhhu, mmg betul kata orang kerja kahwin nie x boleh uat last minute.., kle uat awal2 supaya x sakit kepala nk pikir.. ( I still have plus minus 2 month 2 go... not enough time right .... )

Setakat nie.. benda yang sudah 100% settle :

  • Segala yang berkaitan dengan akad nikah (Alhamdulilah) kecuali makanan....
  • Dewan
  • Bridesmaid outfit
  • Family outfit for reception ceremony
  • Jurusolek untuk solemnization ceremony
  • Bunga telur
90 % settle:

  • Pelamin.. ( balance bayaran sahaja)
  • Hantaran ( benda makan n decorate sahaja)
  • Photograph ( discussion n settle the balance payment)
  • Decoration in room (bln 6 baru la sibuk mengemas)
  • Baju sanding dan segalanya ( x lagi g fitting baju... huhuhuhu, 2 dh kira 90% settle ke ????)
In process:

  • Borang nikah
  • Catering
  • Goody gift for tetamu ( kena add in, my mom cakap x cukop)
  • Kad kawin
  • Guess book
  • Guest list (in process to update)
  • Entertainment..
  • Hantar kad kawin
Ya Allah, permudahkan la urusan ku....... (seyes, makin takut..)

Happy birthday .....................

Saya klu bab-bab nk igt birthday org mmg susah, napa sbb saya xder diary bergerak untuk catatkan tarikh-tarikh lahir org (2 dulo), sekarang x jadi masalah dh, sbb ader telefon so leh set up reminder bila birthday org-org penting dalam hidup saya...

6/5/2010, merupakan tarikh lahir bagi ayahanda yang terchenta..., huhuuhuh, previous entry saya dh sebut, thn nie saya berjaya memberi ayah suar slack and 2 helai t-shirt, (akhir berjaya jugak... hepi sgt2, at the end, ayah bg ciuman kat dahi.. huhuh, terigt balik zaman-zaman masa g mula-mula masuk sekolah rendah.. wakakakakka). Saya x taw langsung yg adek saya nk celebrate birthday abah, 6/5 bukan hari cuti, tp hari kerja .. huhuhu, mmg x larat klu ari kerja nk kaur umah mlm2... dh plak 2 hujan, mmg best klu tido nie.. heheheheh

Adek saya ajak the whole family g mkn steak kat bangsar.. except my brother x leh nk join, sbb tersesat kat hutan HUKM.. wakkakakak, so tinggal la kami berlima meronda-meronda mencari makan di Bangsar.

sebelum 2, "Selamat Hari Jadi Abah, semoga panjang umo dan muah rezeki ^-^"...., jom layan gambo...


My sis n my mom, yg baju merah 2 nk belanja mkn

Abah...

My younger bro n me...

The food... huhuhu

Tuesday, May 4, 2010

HIV test + Hantar Design Kad = DONE

Kali nie merupakan kali ke-2, saya membuat ujian HIV..(hah.. mesti korang igt ader kes lain..., tapi sayangnyer tekaan korang semua meleset.. wkakakakak). Napa kena buat 2 kali, sebabnya :
  • tarikh pengesahan HIV adalah selama 6 bulan sahaja, di sebabkan tarikh awal untuk nikah adalah dlm bulan 5, tapi x jadi (x yah citer, karang jd karang plak.. siap kena tulis tajuk lagi wakakkaka). So HIV yg lama dh x valid lagi...
Saya mmg tak suka ngan jarum, tiba2 jadi takut (mungkin ada peristiwa, tapi saya sendiri dh x igt dh... klu tgk jarum, mula badan saya seram sejuk). Masa kali pertama saya g ujian HIV 2, x der la main interview..., tapi kali kedua nie, ader plak interview plak... (igtkan interview tanya nk kawin bila... tp sangkaan saya mmg meleset...)

Nurse : Adek taw x apa itu HIV ?
(napa org kat kaunter suka sgt panggil saya nie adek, yg pelik org lain leh plak panggil cik..)

Me : Human Immunodeficiency Virus

Nurse: Cuba citer sikit, virus jenis pe 2

Me : Virus yg makan sel darah putih (ntah betui ke tidak, sbb saya igt2 lupe)

Nurse : Antara HIV ngan AIDS, yang mana paling bahaya ?

Me : HIV

Nurse : Napa HIV, sbb rata-rata org akan ckp AIDS (soalan serkap jarang)

Me : AIDS xder perkataan virus, sbb 2 x bahaya.. ader ubat, klu HIV ader perkataan virus ubat susah nk cari (masa nie mmg saya x igt langsung.. saya igt virus susah nk cari penawar....)

Nurse : Cane virus nie merebak ?

Me : korang dh taw apa yg saya akan jawab. Tp nurse 2 ader la uat penambahan " melalui ibu yang dijangkiti HIV ke anak"

Me : Turn saya plak tanya "klu cam 2 saya pown dlm bahaya la jugak"

Nurse : "Apasal plak"

Me :%&%$#... (cuba korang teka... hahahha)

After uat HIV, rushing balik umah, solat zuhor, print out peta then zaps.. ke kedai kad di Jalan Brunei...Seyes, susah betul nk mencari nombor jalan di Jalan Brunei nie, sbb papan tanda di Jalan Brunei nie, penuh ngan graviti kertas... (klu nk tampal pon.., tampal la elok-elok, nie bertindan- tindan.. susah nk nampak nombor jalan 2....). Puas pusing-pusing, akhir nyer jumpe jugak kedai yg saya bayar deposit masa bulan 1 dulo.

Selepas membayar deposit dan berbincang, saya memberi draf kad yg saya mahukan... yeay..yeay..yeay.. draf kad dh bagi, heheheh just 2ggu nk checking n print out kad.... Akhir nyer kad siap jugak.. huhuhuh

Sunday, May 2, 2010

Mama + Abah , thanks a lot...

Taw napa tiba2 terasa emo sgt, seyes.. nak nagis bila nk mencurahkan something di blog terchenta nie.. maybe I feel that I going to lose something precious to me..., yes I guess so... after menghantar PJ balik.. (bukan la mnghantar just takat melambai-lambai..), saya masuk dlm bilik, pas solat asar, zap.. saya ajak mama g jejalan ke KLCC... well, bukan takat jejalan jer.. tp ader udang di balik mee.. udang besar lagi 2.. heheheh

In May, to a lot of moment that going will be a history in my life ever..., bulan nie la jatuh hari Ibu, both of my parents birthday...., maybe this is the last year for me to celebrate it with my parents..., after x leh dh, coz nk kena jaga hati org lain plak.... huhuhuhuhu

Saya bukanlah anak org berada, just anak org kebanyakkan, saya x mampu nk hadiahkan intan pertama, emas dan benda-benda mewah kepada org tua saya, cukup la sekadar yg saya mampu. Saya masih igt lagi, semasa saya mula2 masuk di alam pekerjaan, saya memulakan tugas saya sebagai pegawai N27 (sambilan) di salah sebuah kementerian... nama pown dh sambilan, gaji pown x la gah mana... tapi saya berbangga kerana saya berjaya membelikan sebuah beg sandang ( yg kecik lagi cute dan lg mute) kepada ibu saya...Yes, I so happy that I manage to buy it to her..,saya happy bila saya tengok muka mak saya happy...For ayah, saya x beli pe2.. ye la, gaji saya ciput nie, saya just bawak ayah kuar makan sambil celebrate birthday ayah.. huhuhuhu.

Bila dh dapat kerja baru, kena 2ggu stabil dulo... huhuhu, mmg saya x dapat nk belikan apa2 kat org tua saya, well, they understood coz they also like me...(nk 2ggu jadi stabil nie, bukan mudah.. ambik masa jugak). For this year, I manage to buy them a present, for my mum, I bought her a handbag with purse ( 1 set) and a sandal. For my dad, I bought a slack and two T-shirt. Wokeh la 2, klu nk bandingakan hadiah saya dengan hadiah yg kedua org tua saya berikan kepada saya mmg la tidak boleh dibandingkan, at least saya dapat gembirakan kedua org tua saya dh kira wokeh.

Ntah napa, saya jd sebak sgt, maybe this is the last year that I could do something for them as a gratitude...huhuhu( nk nagis, hati bersabar la), pasni susah dh nk uat.. kena mintak lampu hijau dulo, sekarang lampu asyik hijau jer de pown lampu merah atau kuning.

Mama n abah, terima kasih kerana telah membesarkan kak long sehingga menjadi org yang mama n ayah inginkan... tanpa mama n abah kak long, mungkin kak long tidak berdiri di tempat yng kak long berdiri sekrang nie.....kak long x mampu nk bagi intan emas , kak long hanya mampu buat mama n abah tersenyum jer.....(sebak sgt2... )

2 Mei = Heaven but sad......

Mlm sebelum 2 Mei, saya mendapat msg yang sangat mengembirakan hati saya, boleh la dikatakan sampai x tido mlm saya di buat nyer..., yeay.. yeay boleh g date, (x kisah la org nk kata ape, coz saya nie kira perhubungan jarak jauh.. cam PJJ plak, tp itulah kenyataan nyer..., bukan selalu boleh jumpe pown, awal thn nie saya berjumpe dengan pengarang jantung saya awal bulan Mac...., so 2 bln x jumpe, bulan Mei baru jumpe balik.. maybe this is the last that we going to meet, owh so so so so sad, when thinking bout that.... hati bersabar la, kejap je..). Pengarang jantung saya dtg cini pown sbb nk settlekan segala hal yg berkaitan dengan bab kawin.. kawin..

Menjelang hari yg di nantikan, huhuhuhu berdebar-debar plak, cam la x pernah jumpe.. mungkin agak lama x jumpe.. wakakakakka, cam biasa, PJ akan menjemput saya di rumah saya, bila lagi nk rasa jd ma'am besar nie.. sekali sekala x pe la, x gitu... hehehehe, destinasi pertama kami adalah Plaza Low Yat...well, PJ decide to buy a camera.. I mean our first camera.... yippy, happy sgt2.. wkakakak (bukan kitaorg xder camera, masing2 ader camera masing, but paham la, klu bukan hak sendiri but hak bersama). We bought our camera masa camera digital tegah famous dulo, harga camera digital masa tahun 2001, mak aii..., dekat seribu.. sampai sekarang saya masih simpan lagi resit camera yg ayah belikan untuk saya guna untuk siapkan projek masa U dulo. Klu la harga camera yg saya beli 9 tahun lepas, saya bayar untuk tahun nie, konfem saya leh dpt DSLR hahahahah.... xkisah la, yg penting ader camera untuk ambik gambo..... PJ beli camera digital jenama Nikon S 4000, 12 mega pixel..., harga pown dlm RM 600, mungkin di sebabkan PC fair yang akan di adakan tidak lama lagi.

After membeli belah camera, perut pown dh berbunyi.. segala jenis bunyi dh kuar, kami pown berjalan-jalan untuk mencari makan. Maybe, dh lama x mkn sama-sama, saya jd kekok.. hahahah, mmg PJ tegur saya kaw2.. ( well, mkn ngan kekawan lain sgt2 bila mkn ngan PJ, saya x leh nk mkn.. hahahah, x taw napa). Selepas makan, kami meneruskan perjalanan ke Taman Tasik Titiwangsa... disini la bermula la kegiatan utama kami, huhuhu.. bergambar sakan untuk mencari gambo yang sesuai untuk di jadi bunting... huhuhuhu, mmg penat jugak untuk merakamkan gambo-gambo yg terbaik untuk dijadikan bunting nie...

Thanks to my sis, for letting me to borrow her DSLR.. huhuhu, meh ite layan dulo pic nie...(a few only.. x leh nk tunjuk banyak... wakakkaka). Erm, bila bab berpisah nie, mmg sewdih sgt2..., after drop me by,PJ will going back to TER... huhuuhu, entah bila lagi leh jumpe PJ......



I miss PJ so much ritz now... huhuhuhh (dah2 jgn gatai2 lagi)

Saturday, May 1, 2010

1 Mei = Beruang Kutub

Setiap tahun, 1 Mei pasti akan di nantikan oleh semua pekerja di seluruh dunia, napa.. ari tersebut merupakan hari pekerja. Well, tahun nie, hari pekerja jatuh pada hari sabtu, is not a good sight at all, coz that mean no extra holiday for those who work in west cost ..... huhuhu, seyes sewdih sangat, sbb x mau menghadapi Monday Blues..(blues la sgt, sbb hari Isnin, konfem akan saya berdating ngan kete bebanyak di jalan raya .. wakkakakakaka, walaupown dh bertolak awal dari umah..). Time nie la nk ngaku saya bekerja di pantai timo... wkakakaka, to tell the truth, I'm so fanatic about holiday.... huhuhu, until one of my student said " Teacher, isn't so great if the Government do a rule one year school then one year for holiday, so that we can relax ".. waakkaka, klu la rang undang-undang nie di luluskan, konfem x bergerak la ekonomi Me'sia nie....., but I love that....

Wokeh, citer pasal 1 Mei, xder aktiviti yang menarik di jalankan, just lepak-lepak kat umah, berhibernasi, makan-makan.. mmg betui2 rehat la, (pecah rekod wei.., lum pernah lagi dari pagi sampai petang dok umah... paling pown, petang akan kuar g cari jagung rebus...., owh, lupe nk bagitaw, setiap hari sabtu, ader pasar mlm di kawasan rumah saya). Sampai org tgh saya pelik sangat... yela, mana x pelik, x kuar langsung umah.. dok terperap je dlm umah...dari pagi sampai petang....

Supposedly, saya kena ke Cha'ah untuk menghadiri Majlis Perkahwinan rakan baik saya, well, mmg niat di hati nk pergi, tp ader sbb yg tertentu tidak dapat dielekkan :

1) My BBF, x leh nk temankan saya, her paper work is not done yet... I understood her situation, coz I will be like her too.
2) Kad kawin, pown saya x dpt, just berpandukan dengan peta dlm google..(huhuu, klu saya dpt cari konfem saya hebat)
3) La'a n Anis, x info kat saya di mana untuk berjumpe...

Conclusion, klu xder org nk temankan saya, saya x berani nk ambik risiko, Johor ngan KL bukan dekat, jauh oooo, 5 jam perjalanan. Dear Farah, I'm so sowry coz I can't attend to your weeding ceremony.... jgn ko kecik hati plak... wokej

Hurm, mmg bosan.. tp nk kata bosan x jugak, sbb kerja saya tgk cite kartun, mkn2 (dr pagi lagi dh tolong mama masak), tido.. wakakak (mmg jd beruang kutub la jawabnya). Akhirnya, selepas soalt Maghrib, saya kuar ngan mama untuk mencari makanan.. wakkakak (bukan x mau mkn makanan yang telah ader, tp nk cari benda yg pelik sikit.... nk makan stik, wakkakakakak)