Sunday, August 30, 2009

Kipas......U have to take these test........

DR. PHIL test..............
This is a real test given by the
Human Relations Dept. at many of the major
corporations today. It helps them
get better insight concerning their employees
and prospective employees.
( He did this test with Oprah, he score 50 while Oprah 33)

1)1. When do you feel at your best?
a) in the morning
b) during the afternoon and early evening
c) late at night

2. You usually walk.....
a) fairly fast, with long steps
b) fairly fast, with little steps
c) less fast head up, looking the world in the face
d) less fast, head down
e) very slowly

3.When talking to people, you...
a) stand with your arms folded
b ) have your hands clasped
c) have one or both your hands on your hips or in pockets
d) touch or push the person to whom you are talking
e) play with your ear, touch your chin or smooth your hair

4. When relaxing, you sit with...
a) your knees bent with your legs neatly side by side
b) your legs crossed
c) your legs stretched out or straight
d) one leg curled under you

5. When something really amuses you, You react with...
a) a big appreciated laugh
b) a laugh, but not a loud one
c) a quiet chuckle
d) a sheepish smile

6. When you go to a party or social gathering, you...
a) make a loud entrance so everyone notices you
b) make a quiet entrance, looking around for someone you know
c) make the quietest entrance, trying to stay unnoticed

7. When you're working or concentrating very hard, and you're interrupted, you...
a) welcome the break
b) feel extremely irritated
c) vary between these two extremes

8. Which of the following colors do you like most?
a) Red or orange b) black c) yellow or light blue d) green
e) dark blue or purple f) white g) brown or gray

9. When you are in bed at night, in those last few moments before going to sleep, you lie...
a) stretched out on your back
b) stretched out face down on your stomach
c) on your side, slightly curled
d) with your head on one arm
e) with your head under the covers

10.10. You often dream that you are...
a) falling
b) fighting or struggling
c) searching for something or somebody
d) flying or floating
e) you usually have dreamless sleep
f) your dreams are always pleasant

POINTS:
1. (a) 2 (b) 4 (c) 6
2. (a) 6 (b) 4 (c) 7 (d) 2 (e) 1
3. (a) 4 (b) 2 (c) 5 (d) 7 (e) 6
4. (a) 4 (b) 6 (c) 2 (d) 1
5. (a) 6 (b) 4 (c) 3 (d) 5 (e) 2
6. (a) 6 (b) 4 (c) 2
7. (a) 6 (b) 2 (c) 4
8. (a) 6 (b) 7 (c) 5 (d)4 (e) 3 (f) 2
(g) 1
9. (a) 7 (b) 6 (c) 4 (d) 2 (e) 1
10. (a) 4 (b) 2 (c) 3 (d) 5 (e) 6 (f) 1

Now add up the total number of points.

OVER 60 POINTS
Others see you as someone they should "handle with care." You're seen as vain, self-centered and one who is extremely domineering. Others may admire you, wishing they could be more
like you, but don't always trust you, hesitating to become too deeply involved with you.

51 TO 60 POINTS
Others see you as an exciting, highly volatile, rather impulsive personality; a natural leader, one who's quick to make decisions, though not always the right ones. They see you as bold and adventuresome, someone who will try anything once; someone who takes chances and enjoys an
adventure. They enjoy being in your company because of the excitement you radiate.

41 TO 50 POINTS
Others see you as fresh, lively, charming, amusing, practical and always interesting; someone who's constantly in the center of attention, but sufficiently well-balanced not to let it go to their head. They also see you as kind, considerate, and understanding; someone who'll always cheer them up and help them out.

31 TO 40 POINTS
Others see you as sensible, cautious, careful and practical. They see you as clever, gifted, or talented, but modest. Not a person who makes friends too quickly or easily, but someone who's extremely loyal to friends you do make and who expect the same loyalty in return. Those who really get to know you realize it takes a lot to shake your trust in your friends, but equally that it
takes you a long time to get over it if that trust is ever broken.

21 TO 30 POINTS
Your friends see you as painstaking and fussy. They see you as very cautious, extremely careful, a slow and steady plodder.It would really surprise them if you ever did something impulsively or on the spur of the moment, expecting you to examine everything carefully from every angle and then usually decide against it. They think this reaction is caused partly by your careful nature.

UNDER 21 POINTS
People think you are shy, nervous, and indecisive, someone who needs looking after, who always wants someone else to make the decisions and who doesn't want to get involved with anyone or
anything! They see you as a worrier who always sees problems that don't exist. Some people think you're boring. Only those who know you well know that you aren't.


I get 40 marks................ kuang..kuang..kuang..kuang

Shopping but.................

Hari kuar la ngan Fam g shopping kat KLCC........, nk kata shopping byk sgt xder la, takat tgk2 jer..., bkn xder yg berkenan, tp byk lg benda yg penting ... nanti la dolu....( terbayang jam swatch, sabar2...., thn dpn ader lg yg lawa, percaya la)....., dh belanja mak handbag CARLORINO............utk chek.........x beli pe2 lg......

Baju kurung pown x beli lg, nanti2 la, bkn xnk beli tp mls sgt2 nk g Jalan TAR...., berjuta-juta manusia kat sana, susah nk pilih banyak sgt pilihan.....nanti last2 x beli, uat penat je...... Nanti dh kurang sikit br g kot, 2 pown klu nk g la........Pas g KLCC , menhala plak kat NICHI... igt nk cari la blouse ( taw ngan WSM, mesti kena mrh), tp g uat letih je, sbb ramai org, last2 x beli..... so menghala plak ke AP....

Masa kat AP 2, jumpe la plak nagn student..... hehehehe, student pown x kenal, coz kat sekolah lain, kat luar lain...., tp yg paling best jumpe................, tgk sendiri la pic ye. Last2 beli facial wash, facial srucb n compact powder...... jauh kan perjalanan just nk beli benda 2 je....huhuhuhuhuhu..........


me, sherina n my mum


x larat dh nk senyum....., sherina, she so sweet, isn't

Amylea......, rock isn't

Reunion, hepi friendshipday n berbuka puasa............

Yeay.. yeay...yeay..yeay...yeay..... akhirnya dapat gak berkumpul, lama taw x berkumpul cam nie..... tp sayangnyer, kin x dpt nk ikut..."ader hal penting kata nyer" whatever.... as long have a gathering with kema n wawa dh jd la...., bukan senang nk jumpe wawa... almaklumla..... bz..bz..bz..bz...,paham2 la bz pasal ye... bkn pasal BF, I REPEAT NO BZ WITH BF k......, bf wawa nie sgt la penting bg die, sapa lg klu bkn buku... student phm2 la, klu x berkepit ngan buku mana nk sah.....TUL X KIPAS....

Well, xder la plan sgt nk g berbuka kat mana, just kol wawa tanya balik x, bila dh dpt green light 2, so pe lg, berbuka la sama2.... Mula2 2 just nk berbuka kat Western Food kat AU 2.... tp restoran 2 tutup so kitaorang pown menghala la ke Jusco Au 2..... berbuka kat SPLENDID......., part nie malas nk komen2, 2ggu KIPAS, OTOMAN, SANG WIRA komplen la.....huhuhuhuhuhuhu...

Anyway, I'm happy so much, coz a lot of story that we share, dr yg kecik2 sampai la bab makeup.....(Gurlz biasa la)...., kema nanti ader rezeki kita berbuka lg ye.....




Aktiviti mencari duit raya......huhuhhuhuhu


Bermain pelita.........tp x kuar api pown.....


Aktiviti bersalaman............., x aci wo wo, kema je dpt ....



Bertiga je.........., dh biasa dh


Ha hahahahahaha, nk nyorok tp x jadi.......



Friday, August 28, 2009

release tension............for those at off

video



video

I hope kipas will enjoy it.........................................huhuhuhuhuhuhuh

Thursday, August 27, 2009

special for kipas.................

video

hohohoohohoh.................... morning, while I check my email, I saw this cool video, so i dedicated this video to kipas, since kipas 2 fell in love with Persona.... I do hope she will love this one 2.....
(P/s : I love the blue car, so cute)

Wednesday, August 26, 2009

enjoy it...........

video

I hope you enjoy it..................(khas for my BBF)

Tuesday, August 25, 2009

Irresistible shoes

Women & shoes.............erm......., some people said they just like a best friend, when I asked Y, they said "look into their wardrobe, there are a lot, or a ton of shoes in there". If u asked me back, isn't true..... I don't know how to answer. I think, women in all country at least have 3 pairs of shoes, so what....... if they have more than 3 pairs just to look beautiful in front of their loves one, is that so wrong???????




>>>>>
A simple black shoes.............., all women must have it, this shoes matches all type of cloth in your wardrobe. Simple and casual style........., just love it












>>>>>
A white shoes, erm...........all women so crazy when come to white colour, this shoes realy suitable for all outdoor activities (expect jog), the contrast of the colour from your clocth will make you look stunning









>>>>>
I just fall in love with this shoes, really wish that I have one. The colour so soft, matches all type of cloth in your wardrobe. Simple and mod look....just perfect........




>>>>>
So modern yet so classic......., perfect for any event, nice to wear & will make the person have a high personality, more glamorous ........











>>>>>
The best ever shoes, is "selipar", Y coz it's more comfortable than the heels, easy to wear and to care.... the price so cheaper, than heels, suitable for daily activities........I love this "selipar"
















>>>>>>
A pair of red shoes, every one must have it, a red colour ever synonym with women, coz it will make 'us' ( women) more sexier, more hot.....,



















Penyakit pelik

Adui.................penah anda mengalami penyakit yang pelik dan ajaib dan boleh menyebabkan orang di sekeliling anda akan tergelak dan ketawa sampai nak tergolek2......, itu la yang berlaku pada chek................., mana x nyer, g jumpe doc pown doc leh ketawa, entah pe2... ckp je doc tapi x serious, uat sakit ati ader la.....

Pada zahir nya, chek cam org biasa jer, nk kata sakit x gak tp sebenar sakit sgt2, mesti korang akan ckp sakit ati mmg la, klu g jumpe doc sure2 kena gelak, tp masalah nyer bukan SAKIT ATI, tp sakit 2lang pinggul................ kan dh ckp mesti korang gelak punyer........

Bkn kali pertama chek kena, nie kali kedua.... mula2 kena masa kat UKM dulu, korang x taw cane rasa nyer bila 2lang korang denyut2...kalah dari denyutan nadi korang, nk duduk pown susah, nk jalan pown susah, asyik nk berdiri je, mana nk larat beb.......karang x pasal2 kaki plak yg cram, so g jumpe doc, doc gelak ....... x penah lg jumpe pesakit cam chek......

Skrang chek kena lg, kali nie lg sakit.....x taw napa woooo........, nk kata minum susu, ari2 minum susu, muka ader cop susu, nk kata mkn benda pelik, mkn semu yg halal jer.....,last2 g jumpe doc, cam biasa la kena gelak dulu br bg treament, treament doc, ketuk2 kat lutut chek, (napa la ketut kat lutut, 2lang pinggul la yg sakit), lutut berfungsi....., konfisu kan........last ak dpt ubat kalsium....................

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa


Hari yang di nanti-nanti akhirnya, tiba jua.......cam x caya jer..... sok nk posa.... yeay, yeay..yeay. sok posa, hepi sgt coz i'm free until 1 sept, it school holiday, so i can have a nice rest...(cam la rehat sgt, kira byk woooo...wooo..wooo, exam paper x siap lg, ujian chapter 3 pown tgh terkedek2 nk uat, x pe2... akan ku siapkan jua....)

Anyway i would 2 share something, dalam bulan ramadhan nie, ader 4 jenis manusia....

1) Sebelum ramadhan, sihat sahaja, bila tiba bulan ramadhan, berpusu pergi ke Klinik N Hospital, nk mintak sijil sakit gasterik....

2) Berpuasa kerana kawan, takut nanti kena ejek..... yela, nanti kena perli "x mkn sehari pown leh mati ker"

3) Berpuasa tp dh pikir, tahun nie baju raya berapa pasang, kuih raya berapa baling, nk beli juadah puasa kat mana

4) Berpuasa dan ingin meningkatkan pahala, kerana mereka taw pahala pada bulan nie
adalah berlipat kali ganda

So, tepuk dada tanya la selera, anda berada golongan yg mana........

SELAMAT MENYABUT BULAN RAMADHAN....

Monday, August 17, 2009

Menjelang Ramadhan.....

Hu.. ha..ha..ha...hu..hu...hu.ha..ha.ha...
Yeah...yeah...yeah... , finally, its just around the corner..,...,is not bout the fasting month is coming soon... its more towards relaxing week (I'm also excited about fasting month).... well, the school will be close for 1 week.... i repeated.. 1 WEEK !!!!!!... that mean i really can enjoy but of coz...i have a plenty of time to let my mind rest for awhile.....,(poor mind brain, so a lot of work to think,hehehehehe) , well i want to used this precious month to finish all the PEKA (Chemistry ) and most important the final exam question......

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan........., happy holiday..

Thursday, August 6, 2009

Muzium Orang Asli.........


"Hu hu hu hu hu hu...... Museum Orang Asli ?????, biar betik..........., xkan la krusus uat kat Museum Orang Asli"................

That was wht I thought when i get the letter from School, a talk at Museum Orang Asli, ....isn't for real. Well, to tell the truth, i never heard the name of the museum..., so i start to search in Internet ......but no luck at all, well... i guess i have to gamble attended the talk...

According to the letter, the Museum was near to UIA, so i guess i have to go there first, thanks to "Pakcik Bas", he told me how to get there........, I really surprise.........
The talk was nice, but the Museum was , (I don't know how to say)....




Adakalanya sebagai seorang lelaki anda masih tidak mengenali diri atau peribadi sendiri. Hanya rakan-rakan di sekeliling yang ikhlas untuk memberitahu anda akan menyatakan setiap kelebihanmahupun kelebihan diri anda. Namun, apakah anda mempunyai rakan yang sanggup berterus-terang? Di sini disenaraikan personaliti lelaki berdasarkan bintang atau zodiak masing-masing. Walaupun tidak kesemuanya benar, namun ia boleh dijadikan panduan. Jika anda memang mempunyai sikap buruk atau kelemahan, anda boleh memperbaiki diri anda.

Aries
Badannya tidak tinggi tetapi tetap tegap dan kuat berkerja. Pada badannya banyak bulu,suka bergaul, bersemangat dan bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin .Dia lebih suka mengarah,berani dan suka menjelajah .Dia tidak tekun ,dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu.Dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan ,terutamanya dari segi daya penarik,dia mungkin risau kerana tubuhnya kecil misalnya,kerana ini dia biasanya mencari kawan yang kualitinya kurang berbanding dirinya,dan ini juga menyebabkan dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita. Di samping itu dia merupakan seorang yang panas baran maka selalulah timbul keributan dalam hal berkasih sayang.Nafsu syahwatnya tinggi ,dan apabila mendapat teman hidup ,dia adalah kekasih yang bersemangat dan bernafsu. Padanya cinta adalah amat penting ,kerana dia benci hidup keseorangan ,dan kerana dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya .Ketika mula bercinta dia baik hati ,mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan ,dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.

Taurus
Dia lelaki yang mempunyai badan yang berotot dan kuat .Dia seorang yang praktikal serta berseni,mungkin boleh mengukir,atau melukis.Suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik,malah mungkin seorang ahli muzik.Lelaki ini mudah bergaul ,suka jenaka dan ketawa.Walau bagai mana pun dia kurang keyakinan dan merendahkan daya tariknya sendiri ,menyebabkan dia menggunakan bakat seninya untuk menari hati wanita .Dia juga adalah lelaki stabil,konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu kemanakah arah tujuan dirinya.Lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dalam rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya .Lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya , di mana pada masa inilah dia akan merasa selamat di mana perasaaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu ,dan oleh sebab itu, dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumah tangganya berpanjangan .Dorongan syahwatnya kuat .Dia sukakan keselesaan ,makan dan mengumpul harta .Kebolehanya menghias rumah , dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik .Oleh kerana lelaki ini lebih sukakan perkara yang telah biasa ,dia tidak begitu minat dengan idea orang lain atau apa yang berlaku di sekelilingnya dan ini akan membosankan insan yang lebih suka bergaul dan bijaksana.

Gemini
Lelaki Gemini mempunyai muka dan badan yang menarik,adab dan senyumannya juga menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya.Dia seorang yang bijak berfikir ,ingatannya bijak dan teratur menjadikan ia pasangan yang menarik dan pandai menguruskan diri.. Dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain .Dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri ,yang tidak pendiam ,dan yang cerdik bukan cantik menjadi keutamaanya .Dia suka kepada luahan emosi ,kerana itu dianggap kebudakan dan remeh ,dan kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta , dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya, dan kerana itu, pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal , bukan hati. Lelaki ini tidak begitu berminat dalam hubungan kelamin , dan menganggap ianya tidak menarik dan sedikit menjijikkan .Dia mengetahui mengenai hubungan kelamin dari rasa ingin tahu bukan dari rasa berahi.Dia bukanlah seorang kekasih yang bersungguh , kerana sukar melibatkan emosi dalam bercinta kerana sebab itu biasanya dia berkahwin lambat dan memilih pasangan yang jauh lebih tua darinya ,yang mempunyai nafsu syahwat yang rendah padanya ,Wanita yang ideal ialah yang banyak harta ,lebih tua, tetapi dia boleh jugak memilih wanita muda ,yang boleh memberikan perhatian kepadanya bagi meninggikan egonya dan lagaknya.

Cancer
Lelaki ini menyembunyikan aspek dalamannya yang lembut dengan kekerasan .Dia adalah lelaki yang amat sensitif dan mudah terusik dan mudah menangis. Sifat ini amat menarik perhatian wanita dan menimbulkan simpati dan sifat keibuan terhadapnya ,tetapi tidak patut dilakukan terlalu kerap kerana mungkin di tuduh sebagai pondan . Kebahagiaan rumahtangga amat penting baginya ,dan rumahtangganya yang bermasalah akan menjadikannya amat dukacita .Jika dia belum berkahwin , dia mungkin tinggal bersama ibubapanya dia tidak suka berfoya-foya .Dalam pwergaulan dia lebih suka mencari pasangan hidup .Mencari pasangan hidup agak sukar baginya, kerana dia kurang kemas , pemalu dan kurang dorongan , serta dia perlukan wanita yang pandai menjaga rumah , berharta dan pendapatan baik.Antara kelemahannya ialah dia suka mengkritik dan mengadu , dan menganggap tidak ada perkara yang benar memuaskan hatinya. Walaubagaimanapun , dia adalah suami yang setia , dan amat sukar untuk bercerai.

Leo
Dia seorang yang agak tinggi ,kurus , gerakanya cepat tetapi lembut. Matanya besar dan menarik , dan rambutnya ikal .Bibirnya mungkin nipis .Dia suka menolong dan membantu orang. Dia berkeyakinan dan berpersonaliti kuat , ini membolehkannya maju dan memimpin . Dia juga suka menjadi popular dan di puji .Kehidupan cinta adalah penting padanya kerana dengan adanya orang yang mengasihinya membuatkan dirinya penting .Bila dia terlibat dalam hal romantik , dia mudah bernafsu tetapi mudah pula reda Rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah , tapi pasanganya perlulah menghormatinya , dan setia, kerana dia adalah lelaki yang cemburu, dari itu sebagai isterinya , jangan mudah anda melihat atau merngerling lelaki lain .Lelaki ini percaya kepada perkahwinan dan menganggap rumahnya sebagai tempat berehat , dan isterinya memberikan keselesaan setelah dia penat bekerja.

Virgo
Dia adalah lelaki yang agak kurus , tingginya serderhana , bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik , dan dahinya luas , matanya nampak sedih tetapi lembut , dan ini menarik perhatian wanita . Sifatnya amat berhati-hati , nafsu syahwatnya rendah , dan kerana ini , dia kelihatan tidak pasti, dan seolah-olah kekasih yang tertahan-tahan .Dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan .Dia mahukan kesempurnaan , sentiasa mahu mengawal , dan jarang sekali terbawa oleh cinta .Dia mengkritik dan mengadu.Dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci , juga beradab, dan ini menjadikannya pasangan yang setia dan mengambil berat . Dia akan mengkahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya secukupnya . Sifat bimbangnya membuatkannya sukar bertenang apabila berpasangan , dan ini menjadikan dia kekasih yang kurang memuaskan , dan dia cepat sekali menyalahkan orang lain walaupun dia sebenarnya bersalah .Dia juga mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasannya.

Libra
Dia seorang yang seksi , tubuhnya agak menarik , pakainya agak kemas ada gaya bersih dan segar. Matanya biasanya besar , bersinar dan menarik.Mulutnya agak penuh dan menawan .Jika lelaki mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit , atau bahu yang kecil. Lelaki Libra tidak gemar tangannya kotor , dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut , pereka fesyen atu menjual barangan kecantikan .Sikapnya terbuka , menyenangkan , suka bergaul , ramai kawan .Sopan dan simpati .Antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak di sukainya ,ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai .Walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita , emosinya di kawalnya dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi .Pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati , kemudian setelah beberap lama , sikap itu tenggelam .Dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju , wangian , atau perabot .Dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang di anggap penting.

Scorpio
Tubuhnya biasanya kecil , tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana .Mukanya lebar dan nampak kuat dengan tulang pipi yang jelas ,hidungnya mempunyai hujungan yang lembut dan lubang hidungnya besar .Renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain .Samada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan , dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bial dia kegelisahan .Dia seorang yang intuitif dan mudah tersinggung perasaannya tetapi dapat menyembunyikan keadan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal .Dia akan berusaha bertahun- tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam .Suka jika dapat menunjukkan kuasa , dan nampak lebih dominan dalam perhubungan .Dalam hal seksual ,dia cenderung untuk mementingkan diri sendiri.

Sagittarius
Dia seorang yang suka bergaul , suka hidup yang baik dan berpoya .Dia adalah insan yang paling romantik ,Dia menarik , mudah suka bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat tempat yang menawan .Dia mungkin berkerja dalam bidang undang -undang , agama atau politik . Tubuh badannya agak tinggi , tubuh agak langsing dan menarik semasa muda tetapi semakin berisi semakin tua .Mukanya panjang ,dahinya agak tinggi tapi sempit, hidungnya agak mancung dan ketika suka hidung itu menjadi kembang .Giginya besar .Dari segi berpakaian , dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar .Dia lelaki yang agak boros , dan jika tidak berhati-hati , mungkin terlibat dalam perjudian .Lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati .Tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang .Ramai lelaki berbintang sagitarius yang kahwin lebih dari satu atau lelaki yang menyimpan wanita lain .

Capricorn
Lelaki ini lebih berhati- hati dalam hidup , dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan kaedah .Dia tidak suka menukar -nukar rancangan yang telah dibuatnya .Dia agak pendiam ,suka bekerja sendiri .Dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang di lakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun .Mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek .Dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya .Lelaki ini sukar jatuh cinta ,tetapi jika sudah jatuh cinta ,dia akan amat mencintai .Dalam hidup bercinta ,dia kurang di sukai .Dia mementingkan keluarganya , dan dia akan akan menyatakan apa yang dia fikirkan .Apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan .Dalam pergaulan , dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservatif.

Aquarius
Tubuhnya agak tinggi, dan kurus , tangan dan kakinya besar , bahunya lebar .Mungkin rambutnya nipis .pakaiannya agak luar biasa.Dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek .Dia agak kurang romantik .Dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa .Dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang .Lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara-perkara yang menarik untuk dilakukan , tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya .Dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat .Dari segi seksual dia lebih mementingankan seks dari kasih sayang , dan dia lebih suka kepada ramai pasangan . Walaupun begitu , dia pandai menyembunyikan rahsianya itu bagi menjaga hati kekasihnya .Sebagai lelaki , dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik , tetapi dia adalah mengecewakan dari segi membuat komitmen .

Pisces
Dia lelaki yang agak pendek dan berisi dengan muka yang agak bulat dan besar serta berjerawat .Dari segi berpakaian ,mungkin dia kelihatan kurang kemas .Walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik , dia mempunyai personaliti yang bagus boleh berjenaka dan baik hati .Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang . Dia tidak suka berkelahi dan sedaya upaya mengelakkannya. Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain , dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan .Tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan , menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita . Dia agak sukar dari segi membuat keputusan , dan agak bertangguh untuk kahwin . Oleh kerana kelemahan ini , dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan .Tapi dari segi bercinta , dia adalah seorang yang hangat , mengambil berat dan mengasihi , serta menghiburkan .
P/s : chek ambil dr member, x taw la leh caya atau x

Tuesday, August 4, 2009

Medical check up

Argh...., i hate medical check up......., tp nk uat cane dh kena....., erm, hebat sunggh penangan H1N1, HBKL dh kena H1N1, no wonder la masa ak nk uat medical check up, kena check cow2 giler, 1 badan kena check, check 2 la, check nie , mcm2 la...., x suka nyer....

Anyway, dh dapat result, surat sumpah je x uat..., nanti la,

xoxo


Monday, August 3, 2009

Hospital - masjid

Its sunday, as usual after done with the house work, i check mine email n some other cool stuff, pe lagi klu bkn baca komik online, i also check the 'airasia web site" to check the price of tickets to go to padang with my bbf, tengah suka2, tetiba plak kema kol sbb dapat msg dr nie, erm igt kan hal2 kecik2 je..... x sangka la plak jd hal serious......ayah Ug meninggal dunia di HTAR, Klang...

Tanpa membuang masa, ak n kema terus menghala ke HTAR, Klang... bertolak dr Kl pukul 11.00 pg sampai kat klang kul 2.00 pm, dh la jln nk g klang 2 jem2 la sgt2, lg 1 nie br first time ak g klang mana chek nk taw HTAR 2 kat mana, kira tuhan tolong la kitaorg masa 2, jumpe la gak hospital, masa kita org sampai 2.......takut nyer, semu org pakai topeng, kalah batman.....ak ngan kema je x pakai, takut2 pown kena kuat kan semangat gak, kawan member kitaorg gak....

Dari jabatan kecemasan, kitarong g kat jabatan forensik, jenazah Tuan Haji di mandikan, alhamdulilah semua berjalan ngan lancar, selepasa jenazah di mandikan , jenazah di bawa balik ke rumah di Taman Sri Andalas, untuk bacaan tahlil kemudian jenazah di bawak ke Masjid untuk solat jenazah selepas solat jenazah, jenazah Tuan Haji di kebumikan.....Alhamdulilah semua berjalan ngan lancar.

Erm, nk tgk muka Ug pown ak x berani, ye la, kehilangan org yg paling di kasihi, klu ak sendiri berada si tempat Ug mungkin ak akan merasa pe yang Ug rasa, tp 2 kuasa Allah, kita sebagai manusia nie kena redha....., semoga jenazah Tuan Haji, berada di kalangan sahabat2 Nabi SAW, amin

Al- Fatihah.....



Sunday, August 2, 2009

Friends forever n ever


Guess what???, it's August, I can't believed it, it just a dream, so fast...cepat nyer masa berlalu, mungkin betul kata org dolu-dolu "The hormone not change that much but ourself will change so drastic to show to the world that they are so much" entah leh caya taw x falsafah nie, tp yg penting 'tepuk dada tanya la selera masing-masing'
Anyway, i wish all my bbf heppi friendship day, always be happy where u are n keep smile n keep in touch, ingat2 la daku selalu, "cian taw kat chek sowang2 je"
xoxox

Hamster Yang Terharu

see more AlaCanggung